Kävin tänään ensimmäistä kertaa uimassa Allas Sea Poolissa. Ilmeeni uituani 25 metriä lämmittämättömässä merivesialtaassa kertoo, kuinka fantastinen kokemus tämä oli. Ja merivesiallas oli vain osa kokemusta.

Aamulla aurinko pilkisti. Päätin sittenkin mennä paikalle fillarilla, enkä junalla kuten olin huonomman kelin varalle suunnitellut. Nappasin kuitenkin matkakortin mukaan, jotta pääsin uinnin ja saunan jälkeen junalla kotiin ilman vilustumisvaaraa.

alkuveryttely-altaalle

Alkuun menin heti lämmittämättömälle merivesialtaalle, kuten tapanani on avannossakin. Siis ilman saunaa. Meinasin uida vain altaan poikki 12 metriä, mutta vesi tuntui niin miellyttävältä, että uin koko rahan edestä 25 metriä noin 5-asteisessa vedessä. Muutaman kerran aiemminkin olen päässyt nauttimaan 25 metrisestä avannosta. Tämä ei taatusti jää viimeiseksi vierailikseni tällä talviuintikaudella.

25-m-5c-merivedessa

Kuvassa oleva turisti tietää olevansa kuvassa. Näytin kameran hänelle kun saapui paikalle ollessani juuri menossa altaaseen. Kova jätkä, kävi varpailla kokeilemassa vettä, kääntyi takaisin ja hyppäsi kohta vauhdilla pommilla. Sen jälkeen hän juoksikin kiljuen lämpimään lastenaltaaseen, kuten videolta näkyy.

Merivesialtaan jälkeen pulahdin 27-asteiseen alteeseen uimaan rauhassa matkaa. Alkuun vesi tuntui kuumalta, varsinkin varpaissa. Altaan pinnalla leijui jo näissä lämpötiloissa mukava höyry. Kylmemmällä säällä ja iltavalaistuksessa uinti altaalla on varmasti vielä fantastisempi kokemus. Huomionarvoista oli, että varmasti yli puolet uimareista oli turisteja. Ja turistit myös ihmettelivät meitä uimareita aidan takaa.

500-m-altaalla

Uinnin jälkeen nautin saunasta. Sauna- ja suihkutilat ovat todella tyylikkäät. Fiilis oli jotain täysin muuta kuin uimahalleissa. Saunasta on merinäköala ja maiseman keskellä komeili vastarannan ruotsinlaiva. Pyöräilyn, uinnin, saunan ja suihkun jälkeen maistui lämmin keitto ja pari kuppia teetä. Fantastinen olo jatkuu edelleen monen tunnin jälkeenkin.

Käykää ihmeessä kokeilemassa Allasta, kukin omalla tavallanne. Minulle mahdollisuus uida isossa puhdasvetisessä kylmävesialtaassa on paikan ehdoton vetonaula.

MERIVESIALLAS

Ui mukavasti Itämeressä! Merivesialtaaseen vesi otetaan kauempaa puhtaammista virtauksista ja se suodatetaan ja käsitellään uv-tekniikalla. Satama-altaan vedessä ei siis tarvitse uida! Merivesialtaan lämpötila on sama kuin meressä, joten talvella Allas Sea Poolilla voi saada autenttisen avantouintikokemuksen.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s