HeiaHeiasta on puolessa vuodessa tullut yhteisöllisin treenipäiväkirjani sen jälkeen, kun töissä alkoi keväällä HeiaHeian ja Hintsa Performancen työhyvinvointikampanja. Olin aluksi skeptinen tarjoaisiko HeiaHeia! mitään lisäarvoi muihin treenipäiväkirjoihini verratuna. Tarjosi paljonkin.

Toisin kuin muut treenipäiväkirjani, se painottaa myös arkiliikunnan, ravinnon ja levon merkitystä hyvinvoinnille. HeiaHeian avulla oppii työkavereista uusia asioita kahvi- ja lounaskeskusteluihin: kuka harrastaa käsilläseisontaa, kuka geokätköilyä, kuka sambaa.

HeiaHeia! auttaa muokkaamaan tapoja motivoimalla erilaisin haastein ja kampanjoin. Näistä voi valita itselleen sopivan ja aloittaa sen itse haluamanaan ajankohtana. Tapojen muutosta edistetään palkitsemalla erilaisin mitalein ja etenkin tsemppaamalla kolleegoja.

Itselläni tähän puoleen vuoteen on mahtunut paljon. Minulla on ollut kaksi toipumisjaksoa, jolloin kävely, koiran ulkoilutus, vesijuoksu ja Pokemon Go olivat muita heilumisiani tärkeämpiä. Olen ryhtynyt seuraamaan päivittäisiä askeleitani. Olen kokeillut montaa uutta lajia. Olen onnistunut vahvistamaan tapoja, kuten hissitön päivä, litra vettä työpäivän aikana, terveellinen lounas tai hyvin nukuttu yö. Olen oppinut uusia kahvakuula- ja joogaliikkeitä.

DCIM102GOPROG0517782.

Roni ei hätkähtänyt vaikka heiluin selässä.

Toukokuussa kokeilin ratsastusta ensimmäistä kertaa. Tyttäreni ”valmennuksessa” olin alkuun talutushihnassa. Hevosen selässä oli kohtuullisen helppo istua, kunnes hevonen alkoi liikkua käyntiä vauhdikkaammin, jolloin jalustimet, jalat ja setä alkoivat heilua holtittomammin. Puolen tunnin jälkeen minut päästettiin ravaamaan ilman taluttajaa ympäri maneesia ja kaivoin tietysti GoPron taskusta. Tämä herätti kauhua täriratsastajissa – kuka hullu nyt ratsastaisi yhdellä kädellä ja keskittyisi selfien kuvaamiseen, ollessaan ensimmistä kertaa vieraan hevosen selässä tai ylipäätään ensimmäistä kertaa hevosen selässä!?!?

Kesäkuussa pääsin kokeilemaan sup-lautailua upeassa kesäkelissä asiakasvalmennuksen ilta-aktiviteettina. Maltoin olla polvillani laudalla 15 sekuntia ja nousin pystyyn luottaen tasapainooni. Oli mahtavaa seilata noin tunti tyynellä järvellä. Lopuksi rohkaistuin kokeilemaan sup-joogaa. Aurinkotervehdykset ja Soturi II onnistuivat hyvin, mutta kurottaessani Kolmioon heiluin liikaa. Joku Merenneito taisi napata ranteestani ja vetäisi minut veden alle. GoPro oli onneksi rannelenkillä varmistettu, eikä kadonnut järven pohjaan.

Heinäkuun suunnitelmat menivät uusiksi nyrjäytettyäni nilkkani polulla. Latasin juuri ilmestyneen Pokemon Go pelin puhelimeeni ja kävin teiniemme seurana pitkillä pokekävelyillä. Suomen Latu palkitsi aivan oikeutetusti Pokemon Go:n vuoden liikuttajana. Peli sai viikossa valtavat massat teinejä liikkumaan, toisin kuin mitkään kansanterveyskampanjat vuosien saatossa.

DCIM105GOPROG0145226.

Pokemon Go sai teinit liikkeelle ja tutustumaan uusiin paikkoihin, kuten Suomenlinnan telakkaan täysin uudesta kuvakulmasta.

Muita minulle täysin uusia lajeja tämän puolen vuoden aikana ovat vesijuoksu kuntouttaessani nilkkaa sekä mindfulness rentoutuksena. Tallitöistä sain juuri 10 kerran hopeamitalin. Niitä kirjaan vain kun teen tallilla tytön apuna töitä vähintään puoli tuntia kantaen esteitä, talikoiden lantaa tms. Usein tulee kirjattua ”vain” Tonttuilu harmaapartaisena tallitonttuna, kun autan varustehuollossa ja ruokinnassa. Minulla on jo muutaman vuoden ollut tapana syödä lounaaksi keitto ja salaatti, joita olen kirjannut terveellisenä lounaana ansaiten 50 kerran mitalin. Kaikkia en enää kirjaa, koska on tapa, mutta välillä muita motivoidakseni jaan kuvan lounassalaatistani.

Lankkuhaaste jäi kesällä kesken, kun oikean jalan vaivaisenluu vaivasi ja vasemmassa nilkassa oli nilkkalukko jo ennen nyrjähdystä. Nyt molemmat vaivat ovat poissa ja nilkat sekä keskikroppa vahvistuneet joogassa, joten lienee taas aika aloittaa lankkuhaaste tavoitellen 3 minuutin lankutusta.

Olen siis äärimmäisen tyytyväinen HeiaHeian asikas ja suosittelisin palvelua myös juuri sinulle ja työyhteisöllesi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s