Team Rynkeby – God Morgon Espoon tiimipyörät saapuivat tällä viikolla, mutta ajokautta joudutaan vielä hetki odottamaan. Ajamaan pääsemme todennäköisesti vasta huhtikuun puolella kun lumet ovat sulaneet ja sepelit on harjattu pois. Siihen asti treenaamme säännöllisesti kuten olemme treenanneet koko talven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saisivat lumet jo sulaa.

Talvikauden treenien rungon on muodostanut viikottainen Animal Spinning treeni, jossa jalat vispaavat, hiki virtaa ja usein myös maitohapot jylläävät. Treenit ovat koostuneet vaihtelevasti mm. peruskuntotreenistä, vauhtikestävyysvedoista ja maksimisprinteistä. Tavoitteena on, että jalkojen lihakset ja hermotus tottuvat pyöritykseen. Itsellänin kevään ensimmäiset pyörälenkit ovat yleensä poltelleet ikävästi reisissä, mutta näiden tehotreenien jälkeen pyörän selkään siirtyminen on toivottavasti normaalia helpompaa.

Meillä on talven aikana ollut mahdollisuus myös kuntotestiin ja bike fittingiin. Kuntotestissä määritettiin optimaaliset sykealueet erityyppisiä treenejä varten. Minulla oli kokemusperusteinen hyvä käsitys omista sykealueistani, jotka nyt ensimmäistä kertaa mitattiin aika tarkkaan samoille tasoille kun olin arvellutkin. Nyt pitää vain muistaa treenata maltillisesti ja sopivilla sykeillä. Bike fittingissä haettiin minulle sopiva ja mukava ajoaento määrittämällä satulan ja tangon korkeus sekä etäisyys millimetrin tarkasti. Maahantuoja kasasi pyörän valmiiksi näihin mittoihin, joten nyt on pyörä ja mies viritetty tarkasti ja ajokausi saisi pian alkaa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s